Tósokberénd városrész weboldala a Tósokberéndért Egyesület gondozásában

Ajka-Tósokberénd

Archív hírek – 2013 / 3. negyedév


Házak és lakóik

Schedl Ferenc háza a Batthyány téren

A Római Katolikus Templom mögött 1800 körül épült ez a ház, a templommal egy időben. Előtte ezen a területen kertek voltak. A három ház közül a nyugati oldalon lévő telekre építették ezt a zsuppfedeles épületet. A Berénden akkoriban elterjedt tipikus zsellérház elrendezése a telken és az alaprajza a mellékelt ábrán látható. A tűzfal lépcsőzetes téglaszéllel van kirakva, ezt macskalépcsőnek nevezik.

Sajnos az épület hátsó része az 1905-ös tűzben leégett. Egyedül csupán az utcafronton lévő szoba maradt meg. Újjáépítés után cseréptetőt kapott az épület.

...

CsBÉ

A teljes cikk
2013.07.01.

Tűzzsonglőrök

2013.07.01.

Plakátok a TóberFeszt III.-raRegisztráció kiállítóknak (kattintson a középső képre!)Nagyobb térképre váltás

Az autós-motoros túra útvonala a Google-on


2013.07.22.

Szórejtvény a Tósokberéndi Hírmondó alapján


   

A Szuperinfo TóberFeszt II,III plakátjai


2013.08.05.

A TóberFeszt III.

KépekHíradások

Napló Online       Ajka.Ma

Videók

videó 1       videó 2
2013.08.11.

Tisztelt Egyesületi Tagok, TET:-)

Az Ajka Kristály SE újjáalakult labdarúgócsapata vasárnap délután kezdi meg a 2013/14-es szezont.

Nagyon sok munkába került, hogy a nyáron távozott teljes csapat helyett egy új csapat induljon. Sokan közületek talán azt gondolják, hogy minek is ilyen csapat, csak a pénzt viszi (ami igaz is részben).

Három évvel ezelőtt viszont elkezdődött egy utánpótlás nevelés az egyesületnél. 50 gyermek jár ide heti háromszor. Úgy éreztük, hogy miattuk nem szabad feladni és Őket nem szabad cserbenhagyni. A tavalyi évben elkezdődött egy közös munka Halimba és Nyirád településekkel is, ami reményeink szerint működni is fog!

Az eredmények már most látszanak. Sem Devecser (pedig város!) sem Úrkút nem tud indítani U14-es korosztályt. Mi igen! U14 és U16-os csapatunk is van az U19 és a felnőtt csapat mellett. Az idei évben az MLSz pályázati programján elfogadták azt a nevelési koncepciót, amit leírtunk és az igényelt támogatás megszerzésére megadták az engedélyt.

Amiben segíthettek! Hozzátok le a gyerekeket, unokákat, unokatestvéreket az edzésekre.

Legyen minél több tósokberéndi és ajkai játékosunk, hogy 5-10 év múlva a csapat nagy részét ők alkossák. A szakmai munka és a háttér most adott ehhez!

Kérlek benneteket, hogy a lehető legtöbben gyertek le szurkolni a csapatoknak.

Köszönettel: Geri Gyula

2013.08.23.

III. Tóberfeszt záróbuli

Egyesületünk szeptember 06-án este vendégül látta a közösségi házban a III. Tóberfeszt szponzorait, támogatóit, önkénteseit!

A képek a jó hangulatról árulkodnak.....Íme a képek!
2013.09.06.

Köszönetnyilvánítás!

A Tósokberéndért Egyesület ezúton fejezi ki köszönetét mindenkinek, aki a III. Tóberfeszten a rendezvény sikeréhez hozzájárult.

Támogatóink:

Agrár-Coop Kft., Ajka Kristály SE, Ajka Város Önkormányzata, Ajkai Elektronikai Kft., Ajkai Polgárőrség, Astor Konzorcium Kft., Bazár, Borsodi Sörgyár Kft., Bottim Air Kft., Burján Károly, Cafe Con Affetto, Csendes Róbert, Dorner László, Fito Park Kft., Hajdó Ferenc, Illés és Társai Kft., Jáger Kft., Láng Kft., Mantex Kft., MAVAMSZ, Noszlopi Finomságok, Rábaközi Tibor, Rábaközi Zsolt, Rendőrség Ajka, Rieder András, Rózsa Művek Kft., So-Pe Bt., Somló Volán Zrt., Szeleste Önkormányzata, Szita Zoltán, Szuperinfo Ajka, Vávisz Kft.

Köszönettel: Tósokberéndért Egyesület

2013.09.10.

Utálom a konkurenciát, mondta Drakula, majd lecsapta a szúnyogot.

Másik bölcsességhez frissítsd az oldalt!       Ugrás a lap tetejére!