Hírek

Beszámoló a Tósokberéndért Egyesület 2021-ben végzett munkájáról

Sajnos a 2021. év korlátozásai nem tették lehetővé, a tervezett programok megvalósítását.

Egyesület 2021. évre tervezett feladatait az elnökség tagjaival közösen alakította ki, május 10-én, betartva a járványügyi szabályokat. A Covidra való tekintettel elmaradtak az első félévre tervezett programok: hagyományőrző disznóvágás, a kóstoló, a kocsonyakészítés, a nőnapi ünnepség, továbbá a közgyűlés a 2020-as beszámolókkal.

A járvánnyal kapcsolatos szabályokat betartva megtartották Józsa Károly könyvbemutatóját a közösségi házban. (Előzőleg lefertőtlenítettek, kitakarítottak.) Jelen voltak a Szépírók Asztaltársaságának a tagjai is. Ezzel a színvonalas rendezvénnyel kezdődött az egyesület tevékenysége 2021-ben.

A Dalkör nyáron minden harmadik héten összejövetelt tartott Molnár István vezetésével. Nyáron egy beruházó cég elvégezte a közösségi ház udvarának a térkövezését, amelynek a finanszírozását az egyesület egy CLLD pályázat benyújtásával és pozitív elbírálással nyert el.

Az egyesület tagjai a közház alatt lévő garázsban rendet raktak és az előző disznóvágás húsából pörköltet főztek Csendes Róbert irányításával, majd egy nyárbúcsúztató kellemes rendezvényt tartottak.

Ősszel szervezte meg az egyesület az elmaradt helytörténeti rendezvényt, amelyet Tósok és Berénd egyesítésének a 70. évfordulójára bonyolítottak le. A nagy szabású rendezvény előtt a résztvevőknek Csendes Róbertné bemutatta a katolikus templomot. majd a műsorban fellépett a Jubilate Női kar, Horváthné Tilhof Gyöngyi, Geri Gyula, Kovács Edit, az iskola diákjai és Csendes Róbertné. Emléktáblát avattak az esemény emlékére Tilhof Endre, Geri Gyula és Palotai Ferenc közreműködésével. A rendezvényen felszólalt Schwartz Béla polgármester, Geri Gyula elnök és Rieder András képviselő. A közösségi házban Csendes Róbertné gyűjtésének eredményeként fotó és dokumentumkiállítást tartottak. A kiállítás berendezésében segített az Ozorai házaspár. Befejezésként fogadást szervezett az egyesület.

Október 5-én kedden tartotta meg az egyesület a 2020 évi beszámoló elmaradt közgyűlést.

A karácsonyi mondakörből csak a Traktoros Mikulást tartotta meg az egyesület. Előtte a szorgalmas kezek elkészítették a csomagokat. Az ajándékokat Gróf Roland, Németh Ferenc, Trieber Ágnes és a Csendes házaspár adta át a gyerekeknek.

A városi karácsonyfadísz készítésében és a díszítésben részt vett Bolla Kata, Trieber Ágnes és Csendes Róbertné.

Az ünnepekre elkészült a Külön is együtt könyv – önkormányzati támogatással – a Tósok és Berénd egyesítésének a 70 éves évfordulójára Csendesné Bosits Éva és Tilhof Endre által. Nem volt könyvbemutató, a vírus miatt, de könyvosztást megtartották, így aki szerette volna az megkapta. Az alkalommal nyomtatott 500 példány háromnegyed része gazdára talált.

A tárgyévben többek között lehetőséget kaptak fiatal ajkai zenészeknek próbálásra heti rendszerességgel. Több egyesület munkájában is részt vesznek a tagok. Így természetjáró csoportokban, képzőművészeti egyesületekben, sportegyesületekben, énekkarokban, helytörténeti klubokban és nyugdíjas klubokban tevékenykednek, munkájukat segítik. A Dalkör rendszeresen részt vesz az egyesületi rendezvényeken.

Az egyesület támogat minden kezdeményezést, amely a település közösségének a javát szolgálja. Legfőbb jövőbeli feladat, a közösségi ház berendezése. Több alkalommal kollektív takarítást szerveztek.

2020-ban és 2021-ben az önkormányzat nem támogatta az egyesületeket, klubokat a központi járvány intézkedések miatt.

Ajka, 2022. 06. 10.

…………………………………………      …………………………………………

Csendes Róbertné admin.             Geri Gyula elnök

titkar

Tósokberéndért Egyesület 2010. március 25-én alakult meg 17 lelkes tósokberéndi lakó közreműködésével. Számos egyedi programot szervezett az elmúlt időszakban: Tóberfeszt, Tóberkóbi, Tóberkenu, Traktoros Mikulás, Helytörténeti vetélkedő stb.

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük