Hírek

A név és a vállalások köteleznek

A város egyik legnagyobb civil egyesülete a Tósokberéndért Egyesület június 10-én a Tósokberéndi Közösségi Házban tartotta az éves közgyűlését, amely beszámoló és egyben tisztújító, illetve új tisztségválasztó is volt.

A közgyűlés megkezdésekor az egyesület egy perces néma felállással megemlékezett a nemrégiben elhunyt tiszteletbeli tagjáról Horváth Magdáról.

Az elnök Geri Gyula beszámolójában elmondta, hogy a 2021-es évre ugyan rányomta a bélyegét a járvány, mégis az egyesület megpróbálta a lehető legtöbb programot megvalósítani. Így többségében az egyesület hagyományos tevékenységén túlmutató programokat is sikerült szervezni. Könyvbemutatóval, Tósok és Berénd egyesítésének a nagyszabású ünnepségével, emléktábla avatással dokumentum és régi fotók kiállításával és könyvkiadással bővültek a település számára kínált lehetőségek.

A következő évek terveiben kulturális rendezvények, ünnepi megemlékezések és a közösségi tér területére szervezett programok szerepelnek újdonságként.

A gazdasági beszámolót Csendesné Évi, az ellenőrző bizottsági beszámolót Pásztori Béla ismertette. A beszámolók elfogadását követően a mandátumok lejárta miatt új elnökséget és új felügyelő szervet választott a közgyűlés. A szavazáson a tagok 67%-a vett részt.

Az eredményt Hoffmann-né Kovács Edit ismertette a szavazatszámláló bizottság nevében. Továbbra is bizalmat kapott az elnök Geri Gyula, a társelnök Csendes Róbert. Az elnökség további tagjai Bolla Tamás, Kalló Imre, Németh Ferenc, Papp Jenőné és Trieber Ágnes lettek.

A felügyelő szervnek, az ellenőrző bizottságnak új elnöke lett Némethné Nagy Irén személyében, további bizottsági tagok Józsa Károlyné és Pásztori Béla.  A titkári feladatokat, a pénzügyek kezelését az összeférhetetlenségi kitételek figyelembevételével az elnökség mellett továbbra is Csendesné Évi látja el.

A választást követően VIII. Dezső feldolgozásának eredményeként kolbászt, sonkát és szalonnát kínáltak a résztvevők számára. Majd késő este kellemes hangulatú beszélgetéssel és az elmaradhatatlan nótaszóval fejeződött be a tartalmas közgyűlés.

Cs.B.É.

titkar

Tósokberéndért Egyesület 2010. március 25-én alakult meg 17 lelkes tósokberéndi lakó közreműködésével. Számos egyedi programot szervezett az elmúlt időszakban: Tóberfeszt, Tóberkóbi, Tóberkenu, Traktoros Mikulás, Helytörténeti vetélkedő stb.

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük